Door de toenemende druk op de zorg door het coronavirus staan zorgverleners voor lastige dilemma's.
zoals:
- Wanneer kan de reguliere zorg worden hervat?
- Wanneer neemt de patiëntenstroom toe?
- Hoe groot is de achterstand in patiënten?
- Zijn we als ziekenhuis voldoende voorbereid?
Deze uitdagingen gaan gepaard met onzekerheid en een toenemende werkdruk. Er zal een extra beroep worden gedaan op beschikbare middelen en mensen en opnieuw zal de ziekenhuiscapaciteit overvraagd worden. Daarom is het belangrijk om proactief voorbereidingen te treffen.
GrafiMedics ondersteunt zorginstellingen bij de uitdagingen rondom cardiologische diagnostiek met een innovatieve ‘zorg op afstand’ oplossing. De SenseLink recorder is een technologische hoogwaardige oplossing om bij patiënten in de thuissituatie ECG diagnostiek uit te voeren. Met name geschikt voor cardiologische en neurologische patiënten (verdenking TIA). Met onze oplossing kan het Holter of Event onderzoek in zijn geheel vanuit huis worden aangesloten, uitgevoerd en afgehandeld, eventueel zonder dat de patiënt hiervoor het ziekenhuis bezoekt. Ook bij patiënten met verdenking TIA is een ziekenhuisopname voor diagnostiek op atrium fibrilleren niet meer nodig.
‘Zorg op afstand’ beperkt het risico op coronabesmettingen, verlaagt het aantal polibezoeken en verkort wachtlijsten.
Kortom; een goede voorbereiding op de naderende patiëntenstroom en invulling van social distancing in de zorg.
Geïnteresseerd? Mail of bel ons om in contact te komen met een van onze accountmanagers.
Eind 2018 is het Albert Schweitzer ziekenhuis gestart met het gebruik van SenseLink om TIA-patiënten thuis te monitoren. Wanneer de oorzaak van een TIA onbekend is schrijven nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie voor dat deze patiënten niet meer 24 uur, maar 72 uur cardiale monitoring moeten krijgen.
Door de inzet van SenseLink kunnen deze metingen voortaan in hoogwaardige kwaliteit in de thuisomgeving van de patiënt plaatsvinden. Wanneer er tijdens de meting sprake is van atriumfibrilleren dan wordt dit met SenseLink automatisch gedetecteerd. Een voorbeeld van patiëntvriendelijke zorg en het verplaatsen van zorg van het ziekenhuis naar thuis.
Na een succesvolle pilotfase is besloten tot verdere uitbreiding in het gebruik van SenseLink. Op maandag 17 februari 2020 vond de officiële oplevering van het project plaats.
Wij kijken met trots terug op een traject met nieuwe ervaringen, resultaten en bovenal een plezierige samenwerking. Dank aan neurologie en cardiologie van het
Albert Schweitzer ziekenhuis voor hun inzet. Samen voor betere zorg!
Meer informatie over SenseLink; kijk bij de productinformatie bij Cardio Diagnostiek.